- توضیحات
- دسته: دیدنی های اصفهان
- بازدید: 370
روستای عروسان اصفهان
این روستا از توابع بخش خور و بیابانک شهرستان نائین در استان اصفهان ایران است و در مرکزیت روستاهای جنوبی خوربیابانک قرار گرفته است ، که در مسیر گردشگرانی که برای بازدید از مناطق کویری میآیند می باشد. این روستا دارای جمعیت بسیار کمی است، به طوری که در سرشماری سال 1385 جمعیت آن حدود 270 نفر گزارش شده است. این روستا در دهستان بیابانک قرار گرفته که دارای 920 متر ارتفاع از سطح دریا است. آب و هوای این منطقه گرم و خشک و دارای شرایط کویری است. رودخانه فصلی فراخ، از دو کیلومتری جنوب روستا عبور میکند و کوه دوانبارو و روستای گرمه نیز در شمال آن قرار دارند. این روستا یکی از زیباترین روستاهای استان اصفهان است که طبیعتگردان بسیاری از آن استقبال میکنند. این روستا در 50 کیلومتری کویر نمک قرار دارد. و به همین دلیل و داشتن شرایط خشک و کمآب، دارای چندین آب انبار است که از گذشتههای دور برای تامین آب آشامیدنی روستا تعبیه شدهاند. آب انبارها دارای سیستم خنککننده و فضاهای تاریک داخلی هستند که برای گردشگران و کویرنوردان بسیار جذاب هستند. جالب است بدانیند از دلایلی که موجب نگاه ویژه گردشگران نسبت به این روستا می شود وجود آبگرم معدنی است که در 18 کیلومتری از روستا واقع شده است . البته بافت و معماری کهن روستا نیز از دلایل دیگر جذب توریسم می باشد .
- توضیحات
- دسته: دیدنی های اصفهان
- بازدید: 427
روستای نیسیان اردستان اصفهان
یکی از روستاهای پرجمعیت منطقه روستای نیسیان می باشد، که در فاصله 57 کیلومتری اردستان قرار دارد و فاصله آن تا اصفهان 100 کیلومتر می باشد. قدمت این روستا مربوط به 700 سال پیش است که از آن موقع تا به حال قبایل مختلفی در آن زندگی کرده اند.این روستان به دلیل بافت تاریخی وجود بناهایی چون مسجد جامع دوره قاجاریه،حمام قدیمی و خانه های قدیمی روستا که در ساخت آن ها از مصالح بومی استفاده شده است موجب آن گشته تا از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، یکی از قطبهای گردشگری استان اصفهان معرفی شده است و سالانه به ویژه در ایام نوروز میزبان هزاران گردشگر می باشد.ساختمان فعلی مسجد اصلی روستا در سال 1118 هجری قمری بنا شده است. خانه های بافت قدیم ، زیارتگاه ، قنات تاریخی ، قلعه و حمام قدیمی ، نشانه هایی از قدمت تاریخی روستاست. با توجه به نشانه های موجود ، قدمت این روستا را می توان به پیش از دوره صفوی و بنابر برخی شواهد به پیش از اسلام مربوط دانست.
- توضیحات
- دسته: دیدنی های اصفهان
- بازدید: 498
روستای هنجن اصفهان
روستایی از توابع نطنز اصفهان در جوار کوها و رودها که همین امر باعث شده روستا حتی تو فصل تابستون خرم و سرسبز و درختای باغ هایش پر از میوه های تازه و خوشمزه باشند.کشاورزی و دامداری در این روستا بسیار رونق داشته و خرمالو، سیب، گلابی، انجیر و انار از مهم تولیدات باغهای هنجن میباشند. ساختمانهای مسکونی این روستا، عموماٌ از مصالحی بومی همچون سنگ، گل و چوب ساخته شده و پنجرهها و در خانههای قدیمی از جنس چوب هستند. دو امامزاده به نامهای بی بی زینب خاتون و امامزاده داوود در روستای هنجن بسیار مورد توجه اهالی روستا میباشند. جالب است بدانید که مردم این روستا همانند دوران قدیم از لباسهای سنتی استفاده میکنند. پوشاک مردان این روستا شامل پیراهن، آرخالیق، گیوه، شال کمر و شلوار مشکی میباشد. زنان روستای هنجن نیز عموماٌ از لباس هایی همچون چارقد، چادرشب، شلوار قردار، پیراهن راسته، یل(کت) و گیوه استفاده میکنند.کاخ و باغ عباس آباد نیز که از آثار دوران صفویه است از جاذبه های گردشگری روستا می باشد، که در واقع محل سکونت ییلاقی شاهان صفوی بوده و برای تفرج و شکار در آن اقامت می کردن. پل تاریخی، قلعه تاریخی هنجن که مربوط به قرن هشت هجری، رودخانه هنجن، درخت کهن امامزاده بی بی زینب خاتون، بنای بقعه داوود بن حسن بن علی بن ابیطالب(ع)، چند چشمه و دو قنات از جاذبه های دیگر این روستا می باشند.
- توضیحات
- دسته: دیدنی های اصفهان
- بازدید: 470
روستای فریزهند اصفهان
این روستا در استان اصفهان ، شهرستان نطنز قرار گرفته و یکی از 70 روستای شهرستان نطنز می باشد،ین روستا در فاصله 19 کیلومتری پاسگاه پل هنجن (واقع در جاده قدیم نطنز) در آخرین ده قرار دارد. منطقه کوهستانی و سرسبز و آب و هوای خنک آن و همچنین بافت قدیمی ساختمانهایش از ویژگی های این روستای زیبا می باشد.فریزهند که به آن فریزند هم می گویند دهی است نسبتا بزرگ در دهستان چیمه رود از شهرستان نطنز. در سال 1345 این روستا 217 نفر جمعیت داشته که جمعیت این محل در سال1357 به 89 نفر با 38 خانوار کاهش پیدا کرده که نشانه مهاجرت جوانان روستا است.لازم به ذکر است که عمده شهرت روستای فریزهند مدیون وجود چشمه آب معدنی به نام آب سرخ میباشد که فاصله 78 کیلومتری جنوب شهرستان کاشان و در نزدیکی نطنز واقع شده است. چشمهای در بالای کوه که آب آن از دسته آبهای بیکربتانه مخلوط با گاز بوده و برای درمان بیماریهای دستگاه گوارش، کبد و مجاری صفراوی، معده و روده بسیار مؤثر میباشد.
- توضیحات
- دسته: دیدنی های اصفهان
- بازدید: 488
کاروانسرای قلعه خرگوشی
کاروانسرای قلعه خرگوشی یکی از 999 کاروانسرایی است که به دستور شاه عباس صفوی در مسیر راه ابریشم ساخته شده است،کاروانسرای قلعه خرگوشی در جنوب غربی اردکان و شصت کیلومتری عقدا و در فاصله هفت کیلومتری روستای کاییون قرار دارد. برای دیدن این کاروانسرا باید از شهر عقدا در جاده قدیمی یزد – اصفهان رفته و با پشت سر گذاشتن روستاهای مزرعه نو، خلیلآباد و سرو علیا تا نزدیکی باتلاق گاوخونی پیش بروید و وارد بیابان خرگوشی شوید. تا اینجا جاده آسفالته است اما از ورودی بیابان تا کاروانسرا باید ۲۵ کیلومتر جاده شنی کویر را طی کنید.اگر گذارتان به این کاروانسرا بیفتد، می بینید که تمام این بنای 80×80 متر از سنگ گرانیت و آجر ساخته شده است. حتی صفه ها، حجره هاه و اصطبل بنا هم سنگی هستند و این شاید مهم ترین دلیل استوار ماندن قلعه خرگوشی تا امروز باشد. در بیابان های این منطقه، معادن گرانیت زیادی وجود دارد و کارگران عصر صفوی، وقتی کاروانسرای قلعه خرگوشی را می ساختند از گرانیت های کوههای اطراف استفاده کردند.جالب ترین تزئین بنا که در نگاه اول نظرتان را جلب می کند، کتیبه ای است که بر سر در ورودی نصب شده و روی آن به خط "علی رضا عباسی" خطاط معروف عصر "شاه عباس" نوشته شده است. این کتیبه، روی پانزده قطعه سنگ سبز رنگ به طول هشت متر و عرض شصت سانتی متر و در سه ضلع مدخل نصب شده است.